Palletiseerrobots zijn niet meer weg te denken in vele logistieke processen. In de meeste gevallen gaat het om grote 4-assige robots met aanzienlijke bereiken van meer dan 3 meter.

Afhankelijk van de opstellingen zijn palletiseerrobots in staat om diverse palletposities te gaan bedienen. In een typische palletiseercel wordt natuurlijk ook aandacht geschonken aan de aanvoer en afvoer van de producten en de afgewerkte palletten. In functie van de te transporteren materialen wordt er gebruik gemaakt van rollenbanen of kettingbanen.

Ook palletaanvoer kan via een separate palletfeeder of door de robot zelf gedaan worden indien de cyclustijden dat toelaten. Tussenvellen kunnen ook voorzien worden via stapel of vanaf rol.

De grijper van de robot wordt ontworpen op maat van uw producten. Dit kan gaan van mechanische servogestuurde grijpers voor maximale flexibiliteit over vacuumsystemen tot volledige lagen-grippers.

Indien nodig kan het werkgebied van de robot nog aanzienlijk worden vergroot door deze op lineaire tracks te zetten met extra gestuurde as. Lengtes tot 30 meter zijn mogelijk.

Om de bediening van uw palletiseercel vlot te laten verlopen zijn er verschillende interfaces mogelijk die zowel standaard als op maat van uw toepassing worden geschreven.

ROBEX bekijkt graag met u wat de mogelijkheden zijn.

 

MIXED-LAYER PALLETISEREN VAN DOZEN