CAD to path simulatie

Frezen en ontbramen zijn vaak voorkomende nabewerkingen in metaal- en kunststofindustrie. Onderdelen die worden gefreesd of gedraaid dienen ontdaan te worden van eventuele bramen. Maar ook metalen gietstukken hebben vaak overtollige resten die verwijderd dienen te worden met allerhande gereedschappen. Ook in de plastic industrie hebben we dit soort van toepassing bij spuitgiet of thermoforming producten waarbij spuitgietresten aan de producten hangen.

Met de robot kan ook gefreesd worden in diverse materialen daar waar een conventionele CNC machine vaak te groot of complex is. Denk daarbij aan uitsparingen in hout, kunststof en sommige metalen. Wel dient u rekening te houden met de eigenschappen van de robots in deze processen en daar begeleidt ROBEX u graag in.

De robot kan worden uitgerust met een frees, borstel of ander gereedschap om de bewerking te gaan uitvoeren. Een alternatieve opstelling kan ook zijn om het product zelf te handlen en na te bewerken op diverse stations.

Met onze krachtige offline software en simulatoren kunnen we de meest complexe vormen uiterst nauwkeurig gaan bewerken. Desgewenst bestaan er ook diverse software pakketten om dit zelf te gaan behartigen.

Extra flexibiliteit wordt toegevoegd in de vorm van vision sensoren om de positie van het werkstuk nauwkeurig te gaan bepalen en ook krachtsensoren die op een heel gevoelige manier, met een vooraf ingestelde kracht, de bewerking gaan uitvoeren. Op deze manier krijgt u telkens weer repititieve en consistente resultaten en kwaliteit van uw producten.

 

 

ONTBRAMEN MET VISION EN KRACHT SENSOR